2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

MAŽI DARBAI - DIDELI STEBUKLAI




Praūžė šventės. Kūnai apsunkę nuo gausybės maisto. Galvoje dar planuojama Naujųjų metų sutiktuvės, mintyse permąstome negailestingai greitai besibaigsiančių metų džiaugsmus ir nesėkmes.
Jau du metai Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dalyvauja Bendrumo akcijoje „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“. Į akciją buvo įtrauktos visos rajono mokyklos. Mokiniai piešė, kūrė Kalėdinius sveikinimus. Atvirukai buvo atlikti pačia įvairiausia technika: piešti, siuvinėti, atlikti kompiuteriu, iš gamtinių medžiagų ir kt. Nuoširdūs palinkėjimai, šilti ir guodžiantys žodžiai buvo adresuoti tiems, kurie šiandien jaučiasi vieniši, užmiršti ar sunkiai sergantys.
Šv. Kūčių dieną biuro darbuotojos aplankė Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią, Dievo apvaizdos bažnyčią, šv. Klaros ligoninę, VšĮ Utenos apskrities ligoninę, Nakvynės namus, Utenos pensionatą. Buvo išdalinti ne tik vaikų sveikinimai, bet ir išsakyti nuoširdūs bei palaikantys žodžiai . Kartais taip nedaug reikia, kad žmogui suteikti nors mažutę viltį, nors trumpam praskaidrinti jam nuotaiką, išklausyti ir paguosti. Net tie, kurie atrodė niūrūs ir pikti, šypsojosi. Buvo gera jausti, kad mūsų nešami sveikinimai suteikia tiek daug gerų emocijų.
Norime padėkoti visiems prisidėjusiems, kad ši akcija įvyktų: vaikams, pedagogams, visuomenės sveikatos priežiūros specialistėms mokyklose. Mielieji, ačiū, kad esate kartu, kad neužmirštate ir dovanojate savo meilę kitiems. Gerų Jums švenčių ir dosnių bei sveikatingų 2010 metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą