2009 m. gegužės 12 d., antradienis

Ar verta pirkti?

BUVUSIU IR ESAMU DARBUOTOJU PASAKOJIMAI APIE MAISTA PREKYBCENTRIUOSE Kaip mišrainės ar dešros paruošiamospardavimui IKI parduotuvėse : čia turbūt visiems aišku, panašiai kaip maisto produktų sudėjimas lentynose-priekyje besibaigiantys ar pasibaigusio galiojimo, o pačiam lentynos gale šviežiausi produktai. Taip ir su salotomis- salotų likučiai indeiškraunami į viršų, o šviežiena patalpinama indo dugne.Į parduotuvę atvežamuose didelės talpos salotųinduose paviršius būna kokiu 5 cm padengtas majonezu(arbaį jį panašiu) ir tam, kad po to šį majonezą panaudoti salotų atšviežinimui. Dešrytės apipjaustomosminimaliai (nes tos nuopjovos sveriamos ir pateikiamos skyriaus vedėjui(apskaitymui). Jei atsidanda koks pėlesiukas ar glitėsis,jis nuplaunamas ir dešrytė vėl kaip šviežia guli vitrinoje, o klientui paklausus ar šviežia - be abejo šviežia...Tiesa, tokių dalykų kaip kažkokių cheminių preparatų naudojimas norintsuteikti produktams tinkamą išvaizdą, neteko pastebėti. Na bet ko tik jie neprisigalvoja.. Direktore, dirbanti XXX Maximoj tokiu cirku pripasakoja.. kad... ohooo..)pvz. kaip sviezias tortas tipo tampa nesvieziu, kad galetu draugams pigiai duoti nusipirkti.. mm..koki superskanu torta, kurioverte sakykim 30-40lt, nukainavus, ji tipo pavertus nukainuotu, nusiperkame uz 8-7 litus...O senajam, kuris riogsojo vitrinoje,pratesiama garantija :) va taip mirtingieji apgaudinejami esame..o kur dar kitos visos prekes... Etatinė mišrainių plovėja: Mišrainės yra plaunamos visuose prekybos centruose ir daugumojparduotuvių, nes neįmanoma numatyti kiek bus parduota, o vakarejos yra "sutvarkomos", kitą dieną kad gražiau atrodytų yra primaišomašviežios, tad skanaus! As dirbau IKI.Irgi zinau kad perplaudineja misraines. po to prideda daugmajonezo arba aliejaus kad nesijaustu skonis pasenusiu darzoviu.. o is tuojgaliojimo laika praradusios mesos padaromas farsas, dar po to kotletaiiskepami, jei ir tas nepraeina , padaromos picos... Alionka:Na visi prekybos centrai panašiai daro.Mesa ant ribos galiojimo perplauna su FairyGaliojimus labai puikiai sugeba padirbti(esu dirbusi prekyboj tad puikiaižinau visas aferas)Mišraines senas maišo su sviežiom ir kuo puikiausiai parduodaSupelejusia duona supjausto ir iskepa su česnakais (niam niam kaipmums visiems skanu) Vasia:...ir misraines plauna, ir sugedusius sausainius ispakuoja irparduoda kaip sveriamus, ir is sugedusios mesos padaro "saslykus","kotletus", "farsa" ir t..t. ir pan. (Kuriais jau apsinuodijo ne vienas mano ir tikriausiai jusu pazistamas)Ir sugedusia vistiena kepa griliuose.Ir Maksima prasuka nelikvidus per Delano .(Pabandyk ivertinti karsto kepsnio su prieskoniais, mesos kokybe)Zodziu visi pusfabrikaciai ir gatavas maistas prekybos centruose yrapadaromi is produktu, kuriu neimanoma parduot "as is". Apie galiojimo laiką galiu pasakyti, kad ant kai kurių prekių jį galimalengvai pašalinti su acetonu ir parašyti naują. O kad kai kur iš senos,papelijusios duonos kepa duoną su česnaku - taip pat tiesa. Aš pati taipkepiau, todėl dabar fasuotos duonos su česnaku neperku... Desru plovejas :Na kai buvau studentas ir vasara reikejo padirbeti, taivisada apgliaumijusius saliamus su ranksluosciu ir aliejum pereidavom, kadsvieziai blizgetu. Nuo sveriamu desreliu jau sandely nulupdavom etiketes, kadnesimatytu kada galiojimas baigesi, nu arba perpildavom i ta deze, kurnesibaige. Nu ir visokie kitokie bajeriai, gyvent tai reikia O esme, kad cia tik sandelygaliojimas pasibaiges, gi po to stovi pardavime, o veliau dar ir jusu saldytuve .. As dirbu ne Maximoj , bet IKI parduotuvej . savo ruoztu noriu jums papasakoti kokia tvarka yra pas mus .Pasakysiu kad is ryto tikrai galima rasti vakaryksciu bandeliu ir misrainiu, bet tik iki pietu, kolneatveza nauju .aisku kiekvienoje parduotuveje pristatymo laikas skiriasigal kai kurios gauna ir anksti ryte , nes prekes pradeda vezioti nuo 6 ryto.taciau kai tik atveza nauja produkcija, sita kas lieka reikia ismesti , netsaviems nelabai leidzia nukainuotu nuspirkti , nes valdzia bijo kad higienosinspekcija ras spintelese. man tai pikciausia kad jieisvis nieko nenukainuoja . viskas yra metama lauk. misraines ,bulkutesir vaisiai . konteineriai rakinami .Prancuzai labai bijo baudu, tai man rodos ne veltui yra viena brangiausiu parduotuviu Barskuole:"Niekad nepirkit farso ir desreliu..Zinot kodel? Todel, kad kai baigiasiprekybos garantinis zaliai mesai, ta pasenusia sumala ir per puse maisosu gera ..Pasene zali visciukai yra isplaunami ...su Fairy (!!),tada privaromi prieskoniu ir kepami..Desreles palaidos, kurios irgibesibaigiancios, nuplaunamos, taip dar pora dienu jos palaiko prekineisvaizda, nors realiai jau yra apgliaumijusios..Sausainiai is pakeliu,tokie kaip "Gaidelis" ir pan, kai pasibaigia galiojimas, yra ispakuojami irverciami i tokias dideles dezes ir pardavinejami jau kaip sveriami..Salotosperplaunamos, bet ne visos..o tos kur perplaunamos, dar papildomos siektiek svieziomis, ir tada uzvaroma nauja padazo porcija..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą