2010 m. lapkričio 15 d., pirmadienis

Cukrus– legalus narkotikas

Cukrus yra labai žalingas maisto produktas ir jo reikia vengti kaip maro. Pagal naujausius tyrimus cukrus yra narkotikas ir cukraus priklausomybės yra sunkiau atsikratyti negu kokaino ir tai yra moksliniais tyrimas įrodytas faktas. Pelėms buvo leista rinktis cukrų, kokainą ar
vandenį ir visos pelės rinkdavosi cukrų. Net ir tos pelės kurios ankščiau turėjo kokaino, labai greitai ‘persijungė’ į cukrų. Žinant keik žmonių šiandiena vartoja cukrų reiškia, kad visi šie
žmonės yra narkomanai. Jūs turbūt paklausite, jei cukrus yra narkotinė medžiaga tai kodėl
jis yra legalus. Atsakymas labai paprastas - maisto pramonės magnatai ir lobistai nenori to girdėti, nes cukraus pramonė yra milijardinis biznis.
Kaip sužinoti ar tu turi cukraus priklausomybę
Šie simptomai gali parodyti, kad jūs turite cukraus priklausomybę:
• Niekai negalit numesti svorio, net jei pastoviai sportuojate
• Jaučiatės liūdnas (depresija)
• Blogai miegate
• Dažnai jaučiatės pavargęs ir lietargiškas
• Aukštas kraujo spaudimas
• Nuolat norite ko nors saldaus
• Padidėjęs blogas cholesterolis (LDL)
Vidutinis vartotojas kartais net nežino, kad jis vartoja labai daug cukraus. Jis yra dedamas į labai daug produktų, ypatingai pusiau paruoštus ar pagamintus parduotuvėse. Maisto kompanijos moka labai gražiai tai nuslėpti, pateikdami įvairias jo formas, kaip fruktozės sirupas, ir kt. Todėl visada skaityk ir analizuok etiketes ir ingredientus: kiek cukraus yra 100 gramų. Taip pat cukrus gali būtį
pateiktas kaip fruktozė, gliukozė, sacharozė ir kt.
Cukrus coloje – labai daug cukraus yra suvartojama geriant ‘colas’ ir kitus putojančius
gėrimus. 0,5l Coca-colos buteliuke yra apie 10 arbatinių šaukštelių cukraus.
Todėl nustok save nuodijęs ir pradėk gerti vandenį. Beje dietinė Cola yra dar blogiau nes ji pasaldinta dirbtiniai saldikliais, kurie sukelia vėžį ir kitas ligas. Taip pat labai daug cukraus yra alkoholiniuose gėrimuose.
Cukrus slopina imuninę sistemą. Du arbatiniai šaukšteliai cukraus bent dviem valandom 50% prislopina imuninę sistemą ir taip atverią kelią infekcinėms ligoms. Žinant kad dauguma žmonių pastoviai naudoja cukrų – reiškia kad jų imuninė sistema yra prislopinta visą dieną ir nenuostabu kad jei pasigauna infekcines ligas, tokias kaip sloga, gripas ir kt.
Cukraus žala: sutrikdo mineralų balansą, ypatingai ‘ištraukia’ iš kaulų kalcį, kuris per ilgesnį laiką veda į osteoporozę (sumažėjęs kaulų tankis ir dėl to jie lengvai lūžta). Perteklinis cukraus vartojimas ‘padaro organizmą rūgštų’, nors cukraus skonis yra saldus, patekęs į organizmą, jis rūgština – pakeičia rūgščių ir šarmų pusiausvirą ( ‘ph’).
Cukrus skatina blogojo cholesterolio(LDL) gamybą ir sumažina gerąjį cholesterolį(HDL).
Aukštas gliukozės kiekis kraujyje ir fermentacija labai skatina vežinių ląstelių dauginimąsi, todėl jei jums diagnozuotas vėžys, iškart nustokit vartoje cukrų.
Perteklinis cukraus vartojimas sumažina insulino jautrumą, kuris veda į antro tipo debetą. Debetas jau yra vadinamas 21 amžiaus maru. Cukrus veda į ankstyvą senėjimą ir susiraukšlėjusią odą . Cukraus vartojimas sukelia autoimunines ligas tokias kaip artritas, astma, išsėtinė sklerozė ir kt. Cukrus sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, nes jis nusėda ant kraujagyslių sienelių. Cukrus net gali pakeisti jūsų DNR struktūrą. Cukrus gali sukelt kataraktas ir kitas regėjimo problemas. Cukraus vartojimas gali sukelti Alzhaimerio, depresiją ir dar daug kitų ligų. Cukraus vartojimas veda į hormonų disbalansą. Cukrus sukelia dantų ėduonį.
Jei iš cukraus gautos kalorijos yra nesudeginamos atliekant fizinę veiklą, tai jas organizmas paverčia riebalais, kurie atsiranda ant pilvo, šlaunų ar kitų kūno vietų. Tai veda į viršsvorį
ir nutukimą. Cukrus sukelia įvairias maisto alergijas ir silpnina imuninę sistemą.
Cukrus cukrui nelygus. Ne visas cukrus yra vienodas. Dauguma vaisių turi nemažai cukraus, bet jis nedaro jokios žalos. Nes vaisiai turi skaidulų, kurios sulėtiną cukraus įsisavinimą ir duoda mums taip reikalingos energijos. Taip pat vaisiai turi enzimų kurie padeda suvirškinti ir įsisavinti.
Tačiau nevertėtų piktnaudžiauti džiovintais vaisiais, nes jie turi daug didesnį cukraus kiekį ir nebeturi enzimų.
Kuo pakeisti cukrų
Geriausia cukraus iš viso nevartoti, bet jei negalite jo atsisakyti, tai jį galite pakeisti medumi,
kuris yra gana geras ir naudingas produktas, tik nereikia juo piktnaudžiauti. Taip pat cukrų galima pakeisti agavos ar klevo sirupu.

1 komentaras:

  1. Oho, na daugiau ar mažiau žinojau, kad cukrus yra žalingas, bet, kad toks.. Nuo tada, kai pradėjau domėtis mityba, daug įtariau žiūriu į kasdienius maisto produktus, kuriuos vartoju, patariu ir kitiems atkreipti dėmesį! Norint palaikyti formą, ir kad būtų dietos efektyvios reikia atsisakyti nemažai produktų, bet dažniausiai po ~2-3 savaičių visai jų nepasiilgsti, tik palengvėji, supratęs kaip tas maistas tave apsunkindavo:)

    AtsakytiPanaikinti