2009 m. spalio 30 d., penktadienis

Alkoholio žala žmogaus organizmui


Alkoholis - vienas iš ankstyvosios mirties priežasčių. Dauguma mirusiųjų - jauni ir darbingi asmenys (nelaimingi atsitikimai, traumos, savižudybės vyksta apsvaigus alkoholiu). Alkoholis žaloja ne tik fizinę, bet ir dvasinę žmogaus sveikatą, skatina nusikalsti. Visiškai iš organizmo alkoholis pasišalina tik po 15 dienų. Vadinasi tas, kuris išgeria pora kartų per mėnesį, pastoviai savo organizme turi alkoholio.

Spalio 21-22 dienomis Saulės gimnazijoje ir Saldutiškio pagrindinėje mokykloje Utenos rajono visuomenės sveikatos priežiūros specialistės sukvietė moksleivius į diskusią ,,Alkoholio žala žmogaus organizmui''. Moksleiviams buvo rodomas 15 minučių filmas ,,Alkoholis veža''.

Diskusijos metu moksleiviai neneigė, kad alkoholis padeda atsipalaiduoti, suteikia daugiau drąsos ir pasitikėjimo, bet tai neišsprendžia problemų. Iš visų mokinių išsiskyrė vienas, kuris teigė, kad sportuoja ir alkoholio visai nevartoja, net geriausia draugų kompanija to jam neįsiūlytų. Didžioji klasės dalis išsakė savo nuomonę, kad gražiai ir linksmai leisti vakarą draugų kompanijoje galėtų tik su viena taure kokteilio, arba su stikline sulčių. Jų manymu, gerą nuotaiką suteikia ne alkoholis ar jo išgertas kiekis, o draugų kompanija.

2 komentarai:

  1. as pati esu nukentejusi nuo to, pasekme buvo kepenu funkcijos sutrikimai, ilga laika turejau vartoti vaistukus del kepenu ,gerdavau essentiali forte siai dienai lyg ir atsistate funkcija kepenu bet alkoholio daugiau nevartoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. p.anonimai, essentialis forte istiesu vienas is geriausiu preparatu, pats juos taip pat vartoju, bet man plius dar ir del virskinimo pagerinimo skyre juos, bei tulzies stabilizavimui.Bet manau jeigu jau vartojate alkoholi tuomet rupinkites ir savo kepenimsi.

    AtsakytiPanaikinti