2009 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

VANDUO IR SVEIKATA


Vanduo – gyvybės šaltinis. Be maisto žmogus gali išgyventi mėnesį ir daugiau, o be vandens – vos kelias dienas. Labai svarbu, kad organizme nestokotų vandens, kad gaunamas vanduo būtų tinkamos kokybės, kad vaikai nuo mažens išmoktų vertinti vandens reikšmę žmogaus organizmui, brangintų tyrą vandenį, saugotų jį nuo taršos.
Įsibėgėjus gamtosauginiam projektui Utenos rajono savivaldybės salėje rugsėjo 18 d.vyko diskusija prie apvalaus stalo. Sužinoti ir padiskutuoti apie naudojamą vandenį susirinko Vyturių , R. Šaltenio, Aukštakalnio, Krašuonos pagrindinių mokyklų bei ,,Saulės‘‘ ir ,,Dauniškio‘‘ gimnazijų moksleiviai, viešnios: UAB ,,Utenos vandenys‘‘ , Maisto ir veterinarijos, Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.
Dažnas žmogus apie vandenyje esamus teršalus nepagalvoja, nežino kiek tai veikia jo sveikatą.. Apie geriamojo vandens kokybę , mikrobiologinius tyrimus kalbėjo uždarosios akcinės bendrovės ,, Utenos vandenys ‘‘ inžinierė biologė Rita Skrebiškienė. Maisto ir veterinarijos atstovė, Dalia Laimienė, papasakojo apie požeminį vandenį, geriamo vandens kontrolę, planinius ir neplaninius tikrinimus. Utenos miesto mokyklų moksleiviams buvo rodomas filmas ,, Žemė ‘‘. Diskutuojant prie apvalaus stalo vyko mineralinio, mineralizuoto, Krokulės šaltinio ir giluminio gręžinio vandens degustacija..
Visi dalyvaujantys dalyviai parašė palinkėjimus - ,,Kaip išsaugoti vandenį ‘‘ . Pasibaigus projektui, palinkėjimai bus įteikti Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriui.
Dalyvavusiems moksleiviams buvo įteiktos atminimo dovanėlės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą