2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

SKANU, GAIVU IR LABAI VASARIŠKA

Maitinamės kasdien ir drąsiai galima teigti, kad mityba yra vienas iš svarbiausių gyvenimo veiksnių, kuris gali tiek teigiamai, tiek neigiamai veikti mūsų organizmą . Labai svarbu ką ir kaip valgome. Nesinori būti „šiukšlių dėže“, į kurią brukama viskas. Sakoma – ką valgysi, toks ir pats būsi. Tai atsispindi mūsų nuotaikoje, aktyvume, mąstyme, kūno „dizaine“, odoje, plaukų bei akių žvilgesyje.
Sulaukėme nepaprastai permainingos vasaros, kuri stebina netikėtomis liūtimis, o po jų – „prislegia“ neįprastu karščiu. Karščiai veikia mūsų organizmą ir natūraliai vartojame daugiau skystų produktų, valgome mažiau „sunkaus“ maisto. Vieną receptą, parsivežtą iš kelionės į Kiprą, noriu pasiūlyti skaitytojams.
Vaisių salotos. Tinka visos uogos bei vaisiai. Pvz.: melionas, apelsinai, kriaušė, obuolys, bananai, braškės (mėlynės, žemuogės ar kt.). Nuplautus bei nuluptus vaisius supjaustome ir supilame į dubenį, beriame uogas ir užpilame apelsinų sultimis (tinka ir kitokios). Išmaišome. Atšaldome ir vartojame kaskart, kai išalkstame ar tiesiog norime atsigaivinti. Smagu, gražu, malonu ir labai naudinga. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą