2010 m. liepos 7 d., trečiadienis

VASAROS STOVYKLA DEGESOJE











Vasara – atostogų metas. Linksma saulutė, žemuogių kvapas, švelnus ežero bangavimas, vaikų šurmulys, pietūs gamtoje, kažkur šalia besitaškančių poilsiautojų klegesys. Birželio 30 dieną Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos (jau antri metai) lankėsi Utenos vaikų socialinės paramos ir ugdymo centro organizuojamoje vasaros stovykloje Degesoje (Zarasų raj.). Šios išvykos tikslas – per aktyvią veiklą ir žaidimus, ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius, skatinti kūrybines galias bei atskleisti bendravimo, bendradarbiavimo, savitarpio pagalbos svarbą kasdieniniame gyvenime.
Stovyklautojai buvo įvairaus amžiaus, tačiau tai netrukdė rasti bendrą kalbą ir visus įtraukti į organizuojamas veiklas. Ypač norime padėkoti auklėtojai Nijolei, kuri buvo puiki pagalbininkė bei savo šiluma pasidalino ir su mumis. Galėjome pasidžiaugti vaikų sukurtais darbeliais iš gamtinės medžiagos, buvome supažindintos su kitomis vaikams teikiamomis vasariškomis pramogomis.
Mes savo programėlę orientavome į aktyvias veiklas, kurios ne tik išjudina raumenis, skatina galvoti, leidžia geriau pažinti vienam kitą, emocijas iškelia į pirmą vietą, bet ir buvo kalbama apie sveikos gyvensenos subtilybes, trumpai buvo aptarti vandenyje tykantys pavojai, diskutuojant atskleisti veiksmai, būtini ištikus nelaimei. Kadangi viskas vyko šalia ežero, daugiausia buvo kalbama apie pagalbą skęstančiajam.
Šaunu, kad vaikai turi puikias galimybes džiaugtis visais vasaros teikiamais malonumais ir nors tai niekada neatstos kartu su šeima praleistų džiugių akimirkų, tačiau tai yra didelis indėlis į kiekvieno stovyklautojo širdelę. Galbūt visgi kas nors užsiliks šių vaikų širdelėse. Jau vien ko vertos geros emocijos. O būtent jų čia buvo daug.
Keletas akimirkų iš stovykloje vykusios veiklos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą