2009 m. liepos 13 d., pirmadienis

VASARA - IR MALONUMAS, IR GALIMYBĖ PASTIPRINTI SVEIKATĄ

Sveika vasara. Ilgai laukta ir pagaliau atėjusi. Viliojanti didelius ir mažus savo dienų skaistumu, prisigėrusia naktų gaivumu, paukščių balsais, žiedų margumu, visu tuo, kas būdinga tik vasarai. Vasara, tai galimybė suteikti kūnui ir sielai atgaivos, stiprybės ir pasinaudoti gamtos teikiamais privalumais bei malonumais: atsigaivinti tyruose upės ar ežero vandenyse, praturtinti savo organizmą natūraliais vitaminais, saikingai pasilepinti saulės spinduliais bei aktyviai praleisti laiką.
Fizinis aktyvumas – vienas iš svarbiausių gyvensenos veiksnių, stiprinančių fizinį pajėgumą, sveikatą ir gerovę. Yra įrodyta, kad aktyvi gyvensena vaikystėje naudinga ir suaugus – fiziškai aktyvus vaikas dažniausiai bus fiziškai aktyvus ir suaugęs.
Liepos 2 dieną Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos buvo nuvykę į Utenos vaikų socialinės paramos ir ugdymo centro darbuotojų surengtą stovyklą socialiai apleistų šeimų vaikams Degesoje. Stovyklavietė įsikūrusi Zarasų rajone, pušų prieglobstyje, prie raibuliuojančio Ligajos ežero kranto, nuostabios gamtos glėbyje. Kelionės tikslas – sveikos gyvensenos įgūdžių ugdymas. Šiuos įgūdžius specialistės stengėsi pateikti per žaidimus, aktyvią fizinę veiklą.
Su vaikais dirbanti socialinė pedagogė Aida Zlataravičienė pasakojo, kad centro globojami vaikai jau ne pirmus metus šioje stovykloje praleidžia po keletą dienų. Tokiu būdu pakeičiama aplinka, vaikai gali pasidžiaugti gamtos teikiamais malonumais, turi galimybę grūdintis, pasisemti sveikatos iš natūralios gamtos.
Biuro darbuotojos suorganizavo rytinę mankštą, kuri suteikė gerų emocijų, leido prasiveržti energijai. Vaikai deklamavo savo sukurtus eilėraščius, piešė, ant pievelės susėdę, gėrė arbatą ir vyko diskusijos apie asmens higieną, apie judėjimo naudą.
Po pertraukėlės vyko estafetės. Laimėjo draugystė. Visiems vaikams buvo įteikti padėkos raštai bei dovanėlės. Stovyklavietės svečiams ir šeimininkams buvo išdalinti lankstinukai.
Norisi pasidžiaugti, kad vaikai iš socialiai apleistų šeimų turi galimybę pasidžiaugti vasaros teikiamais malonumais.
Vasara trumpa, todėl kiekvienas iš mūsų skubėkime ja pasidžiaugti. O tai, kas teikia džiaugsmą, visada duoda didelę naudą mūsų sveikatai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą